RESERVDELAR FÖR PROCESSINDUSTRI

Svensktillverkad kvalitetsteknik

Sunds Industrier producerar svensktillverkade reservdelar i kvalitetsteknik för processindustrin. Vi har lång erfarenhet av att dokumentera och konstruera reservdelar och utrustning för komplexa miljöer. Sedan 1968 har vi byggt upp unik kompetens kring produktion i rostfritt stål.

Kemiska processer i heta miljöer kan slita hårt på din budget för reservdelar. Dessutom importeras ofta material och dyra komponenter från andra länder.

Sunds Industrier konstruerar och tillverkar egna produkter på anläggningen i Söderhamn. Plåten vi använder är främst svensktillverkad. Våra produkter tål drift dygnet runt i processindustrin. 

Vi är specialiserade på plåt- och rörkonstruktioner i syrafasta stål, men kan också leverera till exempel matarskruvar, axlar, fundament, skydd och andra slags plåtkonstruktioner. För att säkerställa korrosionsbeständigheten i rostfria produkter betar vi dem i vår egen anläggning.

Syrafördelare foto Sjödin Media
Konstruktionsritning

Uppmätning och konstruktion

Sunds Industrier erbjuder uppmätning, dokumentation och konstruktion av reservdelar, för att skapa lagervaror i ditt affärssystem. Dessutom har vi kapacitet att vara reservdelshotell för detaljer som behövs med kort varsel.

Våra ingenjörer förstår industrins utmaningar och kritiska processer. Vi hjälper dig att analysera om vi kan förbättra konstruktionen, inte bara göra en kopia. 

Kostnadsfri kartläggning av reservdelsbehov:
1. Vi identifierar vilka detaljer Sunds kan tillverka åt dig.
2. Våra ingenjörer dokumenterar aktuella detaljer (placering, användarmiljö, utformning, årsbehov, mm).
3. I vidare analys tittar vi även på möjligheter till förbättring och besparingar, osv, för att kunna prissätta och lägga in våra produkter i ditt affärssystem
4. Presentation av produktinformation och besparingspotential.

Full spårbarhet på material & processer – förenklar ditt eget kvalitetsarbete

Strainer foto Sjödin Media

Reservdelar i kvalitetsteknik

Sunds Industrier är certifierade enligt flera kvalitetsstandarder. Vi erbjuder svensktillverkade reservdelar i kvalitetsteknik för processindustrin. Vi arbetar kontinuerligt med att uppdatera vår teknik och användning, för att optimera processer och skapa produkter av hög kvalitet. 

Rostfria konstruktioner ytbehandlas i vår betningsanläggning, granne med produktionsverkstaden. Betbadet återställer korrosionsbeständigheten och förlänger produkternas livstid.

Erfarna medarbetare i en kvalitetssäkrad arbetskedja, med full spårbarhet på material och metoder, ger dig kostnadseffektiva lösningar och en tryggare vardag.

Konstruktionsritning i CAD av SMW elevator

Kontakta oss

Behöver du reservdelar till din produktion?

Kontakta Jerry Dronkers

Jerry Dronkers foto Sjödin

Därför ska du välja oss

Våra erfarna medarbetare har hög ambition och sätter utmanande mål,
för att du ska vara trygg och nöjd med kvaliteten i ditt köp.

– spårbarhet på material & processer
– egna konstruktörer och ingenjörer
– projektledning från idé till funktion

Vår filosofi

Vi tar ansvar för kvalitet och miljöpåverkan i alla led. Därför ställer vi höga krav,  både på oss själva och på våra leverantörer, underentreprenörer och partners.

Vår erfarenhet – din kvalitet.