KVALITETSMATERIAL

Kvalitetsmaterial för processutrustning

Vi har kvalitetsmaterial för din processutrustning. Eftersom våra kunder inom industri och kemi efterfrågar flera olika materialkvaliteter har vi ett stort plåtlager. Bland annat lagerför vi flera kvaliteter i kolstål 355, Hardox och Weldox.

Därtill kommer att vi arbetar med syrafasta kvaliteter till processindustrin, som 1.4539 (904L), 1.4835 (253MA), 4.4462 (2205, SS2377) och 1.4404 (SS2348).

I syfte att förenkla ditt kvalitetsarbete erbjuder Sunds Industrier full spårbarhet på allt material, som en del i vår egen kvalitetsledning.

Svetsare_Jesper_Eriksson_foto Sjödin Media
Kvalitetsmaterial med ursprungsmärkning foto L Jakobsson

Metodval

Förutom själva materialet spelar också metoden en viktig roll, för produkternas hållbarhet.

Kvalificerad svetsning i komplexa material är en kärnkompetens hos oss. Vi har certifierat vårt företag enligt ISO 3834-2. Våra svetsare är certifierade enligt ISO 9606 och arbetar även utifrån ASME-standard, för svensk och internationell marknad.

Eftersom mekanisk bearbetning bryter ner material finns många metoder för att återställa motståndskraften. Av detta skäl har vi investerat i en modern betningsanläggning med stor kapacitet.

Betning är den mest kostnadseffektiva ytbehandlingsmetoden, för rostfria produkter som svetsats eller bearbetats, istället för att slipa eller blästra utsidan.

Frågor om kvalitetsmaterial

Söker du kvalitetsmaterial för processutrustning?
Kontakta Tord Mårtensson

Tord Mårtensson foto Sjödin